ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

26 de agenți economici implicați în învățământul dual au beneficiat în 2023 de compensații de 3,5 mln de lei

14:08 | 12.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. În premieră, 26 de agenți economici implicați în învățământul dual au beneficiat în anul 2023 de compensații în sumă de 3,5 milioane lei (175 de mii de euro) de la bugetul de stat. Despre acestea și alte activități de susținere a învățământului dual au discutat reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, transmite MOLDPRES. 

Alocațiile pentru compensarea cheltuielilor de organizare și realizare a programelor de formare profesională prin învățământ dual au fost repartizate proporțional numărului de elevi instruiți și în corespundere cu mijloacele financiare utilizate pe parcursul anului de studiu de către unitatea economică. 

Secretarul de stat al MEC, Galina Rusu, a subliniat că învățământul dual este una dintre cele mai bune practici de formare a forței de muncă. „Îmi exprim încrederea că tot mai multe companii se vor implica în formarea specialiștilor prin învățământ dual, iar compensarea de către Guvern a cheltuielilor pe care le suportă agenții economici vine să încurajeze acest lucru”, a menționat Galina Rusu. 

Potrivit MEC, în anul 2024, suma alocată compensațiilor pentru cheltuielile unităților din învățământul dual de la bugetul de stat este de 10 milioane de lei.

img24000181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!