ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Canoistul Serghei Tarnovschi a devenit cel mai bun sportiv al anului 2023

12:42 | 15.01.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Canoistul Serghei Tarnovschi a devenit cel mai bun sportiv al anului 2023. Acesta a obținut medalii de bronz la Campionatul Mondial de Caiac-Canoe și la Jocurile Europene, calificându-se la Jocurile Olimpice din 2024, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, cea mai mare performanță din cariera canoistului este medalia de bronz obținută la Jocurile Olimpice de la Tokio. Sportivul își dorește să obțină o nouă medalie olimpică în palmares. Serghei Tarnovschi recunoaște că pentru a atinge un asemenea obiectiv este nevoie de multă perseverență, efort și disciplină.

În 2023 sportivii din Republica Moldova au obținut un număr record de medalii - 535, la o serie de competiții olimpice, paralimpice și neolimpice, la diverse categorii de vârstă.

img24000223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!