ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul limită pentru raportarea datelor de către deținătorii de deșeuri este 30 aprilie

11:48 | 18.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Mediu atenționează agenții economici, care în anul 2023 în procesul de activitate au produs/colectat sau valorificat deșeuri, că au obligația să raporteze informațiile veridice cu privire la cantitatea totală a fiecărei categorii de deșeuri, precum și modul de gestionare a acestora, transmite MOLDPRES.

Procedura de raportare se face prin intermediul Sistemului informaţional automatizat „Managementul deşeurilor” http://siamd.gov.md/, până la data de 30 aprilie 2024.

„Nerespectarea prevederilor privind ținerea evidenței și transmiterea datelor și informațiilor despre deșeuri și gestionarea acestora atrage după sine răspundere disciplinară, contravențională, penală sau civilă, după caz. Pentru mai multe informații privind raportarea, accesați Ghidul utilizatorului pentru raportarea gestionării deșeurilor prin SIAMD.pdf (gov.md) sau apelați la numărul de telefon 022 820 783”, rezumă Agenția de Mediu.

img24000319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!