ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mozaicul de pe fațada clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va fi inclus în Registrul monumentelor

12:22 | 18.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Mozaicul de pe fațada clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va fi introdus în Registrul național al monumentelor de for public. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament, comunică MOLDPRES.

Mozaicul datează din anul 1974 și, anterior, se afla pe fațada fostei clădiri a Palatului de Cultură al Sindicatelor din str. Kiev nr. 7. În perioada 2020-2022, acesta a fost restaurat și strămutat pe fațada clădirii auxiliare a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În acest context, este necesară modificarea Registrului național al monumentelor de for public.

img24000326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!