ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermierii pot depune cereri de subvenții în avans pentru îmbunătățiri funciare și protecție a solului

15:40 | 18.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță lansarea Apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorare și protecție a solului. Perioada de depunere a cererilor este de la 15 ianuarie până la 15 martie 2024, transmite MOLDPRES.

Dosarele de solicitare a subvenției sunt considerate eligibile conform criteriilor de evaluare stabilite în Regulamentul privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare în implementarea Programului de Îmbunătățiri Funciare în scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol pentru anii 2021-2025, aprobat prin Hotărâre de  Guvern.

Submăsuri disponibile pentru solicitarea subvenției în avans: Submăsura nr. 1: Prevenirea și combaterea eroziunii solului; Submăsura nr. 2: Ameliorarea chimică a solurilor; Submăsura nr. 3: Conservarea și sporirea fertilității solurilor.

Cererea de solicitare a subvenției în avans trebuie depusă de către solicitant la subdiviziunea teritorială a Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, după care este transmisă Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare pentru evaluare și aprobare.

„Lansarea acestui apel vizează stimularea proiectelor investiționale de îmbunătățiri funciare, promovând practici durabile și contribuind la gestionarea eficientă a resurselor de sol. Informațiile complete privind depunerea cererilor, criteriile de evaluare și alte detalii relevante pot fi consultate în documentele oficiale ale apelului, disponibile pe site-ul MAIA”, rezumă Ministerul Agriculturii.

img24000330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!