ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o discuție telefonică cu Comisarul UE pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn

17:44 | 22.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, în care au fost abordate prioritățile și viitorul asistenței europene pentru Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul discuției, președintele a evidențiat importanța sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru consolidarea rezilienței țării, modernizarea infrastructurii și instituțiilor, precum și pentru avansarea pe calea aderării la UE.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de partenerii europeni pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă țara noastră în ultimii ani și pentru proiectele finanțate care schimbă lucrurile în bine în Republica Moldova. 

De asemenea, președintele Maia Sandu a menționat decizia istorică de a începe negocierile de aderare la UE, luată în luna decembrie a anului trecut, ca fiind un moment de cotitură pentru Moldova. Ea a reiterat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a continua reformele necesare pentru a îndeplini criteriile de aderare astfel încât Moldova să devină stat membru al UE cât mai curând posibil.

img24000410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!