ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul extinde lista sportivilor de performanță care beneficiază de bursă lunară

11:30 | 24.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Numărul sportivilor de performanță, beneficiari de burse lunare, va crește. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Potrivit documentului, sportivii de performanță vor primi burse lunare pentru locurile 1-16, obținute la Campionatele Mondiale, 1-12 la Campionatele Europene și locurile 1-6 la Universiadele Mondiale, care se desfășoară o dată la doi ani. 

Până în prezent, mijloacele financiare din partea statului au fost acordate doar pentru medaliile de aur, argint sau bronz  - locul I, II și III. În anul 2023, 143 de sportivi din țara noastră au beneficiat de burse lunare.

img24000463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!