ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit în regiunea Belgorod

12:40 | 24.01.2024 Categorie: Externe

Moscova, 24 ian. /MOLDPRES/. Un avion militar rusesc de transport de tip Il-76 la bordul căruia se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni s-a prăbuşit miercuri în regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiilor de presă ruse, relatează AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

"În jurul orei 11:00 locală (08:00 GMT), un avion Il-76 s-a prăbuşit în regiunea Belgorod (...) La bord se aflau 65 de militari capturaţi ai armatei ucrainene, transportaţi în regiunea Belgorod pentru un schimb de prizonieri, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori", a precizat ministerul.

"O comisie a forţelor aeriene s-a deplasat la locul prăbuşirii avionului pentru a stabili cauzele dezastrului", a adăugat el.

Imaginile care circulau pe reţelele sociale arătau un apart de zbor în cădere bruscă, înainte de o explozie puternică, urmată de flăcări şi fum negru.

Ministerul rus nu a oferit până în acest moment nicio informaţie cu privire la soarta persoanelor aflate la bordul avionului.

Întrebat în timpul conferinţei sale de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să comenteze, precizând natura prea "recentă" a informaţiilor. "Vom lămuri toate acestea", a spus el.

De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu mai multe dezastre aeriene în care au fost implicate avioane ale armatei.

Ucraina a anunţat, la rândul său, doborârea unor avioane ruseşti. Kievul a declarat săptămâna trecută că a doborât un avion rusesc de spionaj A-50 şi un avion de comandă Il-22 în zona Mării Azov.

img24000469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!