ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jurnalista, reținută în regiunea transnistreană, a fost eliberată

15:35 | 24.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Jurnalista Viorica Tătaru, reținută astăzi de exponenții așa-numitelor structuri de forță din regiunea transnistreană, a fost eliberată, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de comunicatorul Biroului politici de reintegrare, Mariana Sarî.

După reținerea jurnalistei, la adresa reprezentantului politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană de la Tiraspol a fost remisă o sesizare de urgență, cu solicitarea eliberării imediate a acesteia și a oferirii posibilității revenirii în siguranță pe malul drept al Nistrului.

„A fost reiterat apelul asigurării accesului nestingherit în regiune jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului, în condiții similare, oferite celor din regiune, care fără obstacole și condiționări pot accesa și reflecta evenimentele ce au loc în perimetrul controlat constituțional”, a precizat Biroul politici de reintegrare.

De asemenea, cazul a fost adus în vizorul Misiunii OSCE în Republica Moldova și al partenerilor externi relevanți, cu rugămintea de a lua toate măsurile posibile pentru a convinge Tiraspolul să renunțe la abuzuri și provocări, să respecte în mod echitabil drepturile și libertățile tuturor reprezentanților mass-media, să contribuie la eliberarea jurnalistei și la revenirea în siguranță a acesteia pe malul drept al Nistrului.

img24000480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!