ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

16:15 | 24.01.2024 Categorie: Comunicate

Comisia de lichidare a Partidului „Șor” și-a încheiat activitatea

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. După aproape cinci luni, comisia de lichidare a Partidului Politic „Șor”, constituită în baza ordinului ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și-a încheiat activitatea.

În această perioadă, comisia de lichidare:

- a desemnat lichidatorii, care au inițiat procedurile prevăzute de lege;

- a expediat mai multe notificări către autoritățile statului și potențialii creditori, în vederea înaintării creanțelor;

- a desfășurat activități necesare pentru procedura de inventariere a bunurilor Partidului Politic „Șor”;

- a aprobat bilanțul de lichidare, etc.

Membrii comisiei de lichidare au constatat lipsa mijloacelor bănești sau a altor active care pot fi utilizate pentru stingerea creanțelor. În acest sens, către Agenția Servicii Publice a fost formulată o cerere de radiere a Partidului Politic „Șor” din Registrul de stat al persoanelor juridice, fapt care a avut loc la data de 23 ianuarie.

Reamintim că, Comisia de lichidare a Partidului Politic „Șor” este un organ colegial, care a fost constituit și și-a desfășurat activitatea conform legislației cu privire la partidele politice. Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional prin Hotărârea Curții Constituționale nr.10/2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!