ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a primit mai multe autovehicule și un lot de echipament tehnic donate de Ambasada Germaniei la Chișinău

19:17 | 24.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a primit astăzi mai multe autovehicule și un lot de echipament tehnic donate de Ambasada Germaniei în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Donația conține 32 de automobile de marca Dacia Duster, 24 de autovehicule Skoda Octavia, 20 de sisteme inteligente „PICAR”, care urmează a fi montate în mașinile de patrulare, 587 de unități de tehnică de calcul, echipamente speciale de investigație și intervenție, precum și un echipament pentru cartografierea accidentelor rutiere.

La evenimentul de transmitere a donației, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a mulțumit partenerilor externi pentru suport. „Sunt recunoscător autorităților germane și partenerilor GS Foundation pentru că ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de implementare a standardelor europene în activitatea poliției. Vreau să menționez că sistemul inteligent „PICAR” este o inovație pentru Poliția Națională, care va spori siguranța rutieră”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

IGP a beneficiat de donație în contextul Memorandumului de înțelegere încheiat între Global Security Sector Reform Foundation și Ministerul Afacerilor Interne privind cooperarea în scopul îmbunătățirii activității și condițiilor de muncă ale polițiștilor, precum și întărirea capacităților instituționale la amenințările emergente de securitate. Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 3,8 mln de euro.

img24000490

img24000490

img24000490

img24000490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!