ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militantul naţionalist rus Igor Ghirkin a fost condamnat la 4 ani de închisoare

13:26 | 25.01.2024 Categorie: Externe

Moscova, 25 ian. /MOLDPRES/. Militantul naţionalist rus Igor Ghirkin - care i-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin şi pe şefii armatei ruse că nu duc războiul din Ucraina suficient de dur sau eficient - a fost condamnat astăzi de o judecătorie de la Moscova la 4 ani de închisoare, pentru extremism, informează MOLDPRES.

Ghirkin, colonel în rezervă FSB, fost comandant de război, cunoscut şi sub numele de Igor Strelkov, a ajutat la anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, iar apoi a organizat miliţiile separatiste proruse care au smuls o parte din estul Ucrainei de sub controlul Kievului.

El a fost, de asemenea, condamnat la închisoare pe viaţă, în contumacie, de către un tribunal olandez în 2022 pentru presupusul său rol în doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei în 2014, în urma căruia 298 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

img24000503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!