ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

13:27 | 25.01.2024 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarei de stat Nadejda Burciu cu directorul pentru Programe și Coordonare al Consiliului Europei, Claus Neukirch

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/.  Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, împreună cu secretara general adjunctă Stela Braniște, s-au întâlnit cu directorul pentru Programe și Coordonare al Consiliului Europei (CoE), Claus Neukirch, și cu șeful Oficiului CoE la Chișinău, Falk Lange. Oficialii au discutat despre inițiativele Ministerului Justiției și despre rezultatele obținute în urma implementării Planului de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024.

În cuvântul său de deschidere, secretara de stat Nadejda Burciu a transmis mulțumiri și aprecieri din partea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, pentru asistența și sprijinul oferit de CoE la construirea unui sistem de justiție penală funcțional, eficient, în conformitate cu standardele europene în domeniul drepturilor omului. De asemenea, secretara de stat a informat experții internaționali despre agenda de reformă a ministerului pe segmentul transformării digitale, modernizării  penitenciarelor și organelor de probațiune din Republica Moldova, dar și despre constrângerile de ordin financiar-administrativ cu care se confruntă autoritățile în prezent.

La rândul său, Claus Neukirch a dat asigurări că CoE, prin intermediul programelor și proiectelor sale, va sprijini avansarea parcursului european al Republicii Moldova. Șeful Oficiului CoE la Chișinău a menționat și despre importanța procesului participativ de elaborare a următorului Plan de acțiune 2025-2028.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!