ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 194 mii de pacienți au primit luna trecută medicamente gratuite

13:42 | 25.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a transferat farmaciilor din țară în jur de 91,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna decembrie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 194 mii de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cei mai mulți bani au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină și preparatele compensate pentru tratamentul copiilor în staționar de zi.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 5,1 milioane de lei. De dispozitive medicale pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 17 mii de persoane cu diabet zaharat, iar de stome – 443 de pacienți.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

img24000507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!