ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un om de afaceri și complicele său au fost condamnați la doi ani de închisoare

17:36 | 25.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Un om de afaceri și mijlocitorul acestuia, cercetați penal de CNA pentru corupere activă, au fost condamnați la doi ani de închisoare cu amendă în sumă de 100 000 de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-le o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de doi ani, cu amendă în sumă de 100 000 de lei, cu suspendarea condiționată a pedepsei închisorii pe o perioadă de probațiune de doi ani.

Totodată, a fost menținut sechestrul pe jumătate din bunurile ce aparțin condamnaților în valoare de peste un milion de lei, în vederea garantării executării pedepsei aplicate sub formă de amendă.

Cauza penală a fost pornită în 2022 de către Centrul Național Anticorupție. Potrivit materialelor, fondatorul unei companii de construcții, urmărind obținerea actelor necesare în vederea recepției finale și darea în exploatare a unui bloc locativ de menire socială situat în Ialoveni, care a fost edificat cu abateri de la regimul arhitectural-urbanistic și regimul tehnic, a transmis prin intermediul unui mijlocitor inspectorului din cadrul Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile a Agenției pentru Supraveghere, suma de 4500 de euro, ca acesta să elibereze actul de inspectare privind evaluarea riscurilor de incendiu a blocului locativ, fără a indica neconformitățile stabilite.

Judecarea cauzei a durat 7 luni, inculpații recunoscându-și vina. Sentința nu este finală și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!