ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP: Vaccinurile antigripale au fost administrate aproape integral

11:00 | 26.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Vaccinurile antigripale au fost administrate în proporție de 99,9% din cele 200 mii de doze recepționate în toamna anului trecut, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Olesea Croitor, a precizat că procesul de vaccinare antigripală a început pe 25 septembrie anul trecut.

„În această perioadă, au fost administrate 199 869 de doze de vaccin, ceea ce constituie 99,9%”, a spus Olesea Croitor.

Republica Moldova a recepționat pe 20 septembrie anul trecut un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Acesta a fost distribuit în instituțiile medico-sanitare din țară pentru imunizarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, în mod prioritar persoanelor cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnicilor, gravidelor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță etc.

Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta a fost stocat în condiții sigure la Depozitul Național de Vaccinuri ale ANSP.

Conform specialiștilor în sănătate, vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă. Imunizarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu cea contra infecției COVID-19.

img24000534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!