ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Până la sfârșitul anului de studii, vor fi organizate olimpiade republicane la 22 de discipline școlare

12:38 | 26.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Până la sfârșitul anului curent de studii, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) va organiza olimpiade republicane la 22 de discipline școlare. La competiții vor participa elevii claselor a VII-a - a XII-a, câștigători ai etapelor raionale/municipale/zonale ale olimpiadelor școlare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, olimpiadele raionale/municipale/zonale în baza testelor unice vor avea loc în perioada 3 februarie – 13 aprilie, în timp ce olimpiadele și concursurile republicane se vor desfășura în perioada 16 februarie – 27 mai. Organizarea viitoarelor concursuri și olimpiade a fost discutată în cadrul unei ședințe online desfășurată de ANCE cu reprezentanții Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Directoarea ANCE, Lilia Ivanov, a reiterat necesitatea respectării de către toți participanții și factorii de decizie, a actelor normative, a regulamentelor și a instrucțiunilor specifice, în scopul organizării corecte a olimpiadelor, la fiecare etapă de desfășurare. 

În anul 2023, loturile olimpice naționale au obținut 52 de premii, dintre care șase medalii de argint, 25 de bronz, 18 mențiuni de onoare, un loc IV la proba pe echipe și două premii speciale în concursul de știință și inginerie.

img24000538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!