ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au finalizat lucrările de reabilitare a unui traseu pe centura orașului Chișinău

11:02 | 27.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat despre recepția finală a lucrărilor de reabilitare a drumului de centură al orașului Chișinău – M2, Sectorul 1, transmite MOLDPRES. 

Comisia de recepție finală a stabilit ieri, după expirarea perioadei de garanție, că toate obiecțiile menționate în procesul verbal de la terminarea lucrărilor au fost înlăturate. „Antreprenorul a asigurat reabilitarea drumului de centură cu 4 benzi de circulație, sectorul cuprins între km 0,00-6,55, care a inclus reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 134 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a cinci podețe existente și construcția a cinci podețe noi”, indică ASD.

Tronsonul reabilitat este situat la circa 10 km vest de Chișinău și are o lungime de 6,5 km. Obiectivul general al proiectului a vizat reabilitarea acestui sector de drum conform standardelor europene, având ca scop decongestionarea traficului pentru centura orașului Chișinău, reducerea ambuteiajelor, precum și sporirea nivelului de siguranță și confort pentru participanții la trafic.

Valoarea contractuală a lucrărilor este de aproximativ 9,9 milioane de euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții. 

img24000565

img24000565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!