ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fragmente de dronă, depistate în zona de frontieră. IGPF: Nu prezintă pericol pentru comunitate

18:50 | 11.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunțat că astăzi în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed", transmite MOLDPRES. 

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, a comunicat IGPF.

Instituția a precizat că din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. „Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, a precizat Poliția de frontieră.

Potrivit sursei citate, în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul, iar informațiile au fost comunicate în mod operativ autorităților de competență. 

 

img24000939

img24000939

img24000939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!