ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane candidează pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

09:34 | 13.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Tatiana Șevciuc și Marin Gospodarenco au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri de membrii Comisiei de control al finanțelor publice a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice. Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc este membră a Curții de Conturi, fiind numită în această funcție de Parlament în 2022.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi.

Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

img24000989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!