ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda de integrare europeană a R. Moldova a fost discutată la București

11:35 | 14.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la București, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali români, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Evoluțiile de pe agenda de integrare europeană au fost abordate în discuțiile cu Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat, Vasile Dîncu, președintele Comisiei Afaceri Europene, și cu George Gabriel Bologan, consilierul pentru politică externă al președintelui Klaus Iohannis.

„Ne-am referit la progresele noastre în procesul de aderare și la modalitățile prin care România ne poate susține și mai departe. Am discutat și despre importanța intensificării dialogului bilateral pe dimensiunea parlamentară, în special, în contextul procesului de evaluare a alinierii legislației naționale la cea a UE”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

De asemenea, oficiala a avut întrevederi cu Mihai Alexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Guvernului României, și cu Nicolae Comănescu, consilierul de stat pentru politică externă și afaceri strategice în cadrul Cancelariei prim-ministrului României. Părțile au discutat despre importanța modificărilor efectuate recent la nivel de instituții, și anume crearea Biroului pentru Integrare Europeană, pas ce va permite o coordonare mult mai bună a acțiunilor și eforturilor care trebuie realizate acasă.

 La final, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mulțumit pentru suportul constant și necondiționat oferit Republicii Moldova. „Relațiile noastre nu doar că sunt puternice, dar și într-o continuă dezvoltare. Acest parteneriat solid reprezintă un pilon fundamental în parcursul nostru spre un viitor european comun”, a declarat Cristina Gherasimov.

img24001037

img24001037

img24001037

img24001037

img24001037

img24001037

img24001037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!