ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria ostașii căzuți în războiul din Afganistan

11:14 | 15.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Deputații au păstrat, în debutul ședinței plenare de astăzi, un minut de reculegere în memoria ostașilor căzuți în războiul din Afganistan, comunică MOLDPRES,

Speakerul Igor Grosu a exprimat recunoștință celor care au supraviețuit războiului, mulțumind pentru curajul de care au dat dovadă și pentru sprijinul pe care îl acordă societății în fiecare zi.

„Comemorăm acei 301 tineri care nu s-au mai întors la baștină. Suntem alături de toți cei care au supraviețuit acestui război și s-au întors acasă, și-au clădit familii, suntem alături și de familiile tuturor celor care au participat în acest război nemilos”, a spus Grosu.

Tot astăzi, președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu un grup de deputați au depus flori în amintirea celor care și-au pierdut viața în războiul din Afganistan.

Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la retragerea trupelor militare sovietice din Afganistan. Aproape 13 mii de moldoveni au participat în acel război, iar 301 au decedat.

img24001074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!