ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA efectuează noi percheziții într-o cauză penală privind deposedarea Primăriei Chișinău de terenuri publice

12:34 | 15.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Un grup criminal organizat este cercetat de CNA pentru delapidarea a 29 de terenuri în valoare de 135 de milioane de lei din patrimoniul Primăriei municipiului Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, factorii de decizie ai unei asociații obștești, în complicitate cu persoane identificate, acționând în interesul unui grup criminal organizat, au deposedat Primăria Chișinău de terenuri publice din intravilanul mun. Chișinău.

Membrii grupului, printre care și doi executori judecătorești, au organizat în perioada anilor 2014-2016 licitații fictive, în urma cărora au intrat în proprietatea a 29 de terenuri din domeniul public al administrației publice locale, cauzând astfel un prejudiciu de peste 135 milioane de lei Primăriei Chișinău.

Astfel, în scopul acumulării probatoriului pe caz, au fost autorizate cinci percheziții la domiciliile, oficiile și mijloacele de transport aflate în proprietate de către doi complici, fiind ridicate obiecte și documente ce prezintă interes pentru cauza penală. Persoanele vizate în acțiunile de urmărire penală au calitatea procesuală de bănuit.

img24001078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!