ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Grădinița „Albinuța”, renovată prin programul guvernamental „Satul European”

12:31 | 15.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean și-a început astăzi vizita de lucru în raionul Nisporeni la Grădinița de copii „Albinuța”, din comuna Vărzărești, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că, prin intermediul programului „Satul European”, Executivul a creat condiții mai bune pentru copii și educatori, oferind acces îmbunătățit la educație. 

„În parteneriat cu administrația publică locală, demonstrăm sprijin constant pentru proiectele concrete în localități. Recent, am aprobat bugetul pentru anul  2024 sub sloganul „Investim pentru copii”, subliniind angajamentul nostru de a dedica mai multe resurse pentru binele generației viitoare”, a declarat premierul Dorin Recean. 

Renovarea Grădiniței pentru copii „Albinuța”, din comuna Vărzărești, reprezintă cel mai mare proiect din raionul Nisporeni al programului guvernamental „Satul European”, având o valoare de 8,8 milioane de lei. Clădirea a fost construită în anii 1970, iar o parte a acesteia era nefuncțională. Această aripă a fost renovată capital și găzduiește acum 140 de copii și 28 de angajați. Administrația locală planifică să continue investițiile în toată clădirea, cu suportul programelor naționale și europene, prin deschiderea grupelor de creșă și crearea unui centru de resurse pentru copiii cu nevoi speciale.

Renovarea grădiniței din Vărzărești este un exemplu prin care Guvernul construiește un mediu propice pentru dezvoltarea copiilor, generația care va construi Moldova de mâine.

img24001079

img24001079

img24001079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!