ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat cu autoritățile publice din raionul Nisporeni

13:37 | 15.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Modernizarea localităților din țara noastră, sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor, dar și consolidarea cooperării dintre administrația publică centrală și locală pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost abordate astăzi la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Nisporeni, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a vorbit despre importanța referendumului privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru asigurarea coeziunii sociale și construirea unui viitor prosper pentru cetățenii din întreaga țară. „Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, cel de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor. Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul s-a referit la eforturile întreprinse deja de Guvern pentru dezvoltarea localităților, accentuând programul „Satul European” și „Satul European Expres”, prin care sunt sprijinite un șir de proiecte de infrastructură. De asemenea, premierul Dorin Recean a vorbit despre avantajele fondurilor europene, menționând importanța asimilării depline a asistenței financiare pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitățile țării.

În discuții, au mai fost abordate subiectele ce țin de reabilitarea drumurilor, construcția podului peste Prut de la Bărboieni, care ar impulsiona relațiile economice moldo-române. Totodată, au fost analizare beneficiile regionalizării serviciilor publice, construcția unui post de pompieri și salvatori, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea energetică a instituțiilor publice din regiune.

img24001087

img24001087

img24001087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!