ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin

16:35 | 19.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Implementarea proiectelor bilaterale și modalitățile de avansare a cooperării moldo-chineze au fost discutate astăzi la întrevederea premierului Dorin Recean cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Părțile s-au referit la importanța dinamizării continue a relațiilor economice și comerciale dintre state, dar și la perspectivele de valorificare a potențialului investițional chinez în țara noastră, cu accent pe electronică și sectorul agricol. Cifrele de afaceri comerciale dintre Chișinău și Beijing sunt în creștere, China fiind al treilea cel mai mare partener comercial al țării noastre. 

Agenda întrevederii a inclus și alte subiecte de interes comun, între care accelerarea tranziției spre energia verde, dezvoltarea noilor tehnologii și colaborarea în sectorul farmaceutic.

 

img24001196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!