ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii ANSP au participat la un exercițiu internațional

10:03 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Specialiști ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au participat săptămâna trecută la un exercițiu de simulare în domeniul operaționalizării laboratoarelor mobile de răspuns rapid în situații de urgență. Activitatea a fost organizată în localitatea Kachreti, din Georgia, de Organizația Mondială a Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, exercițiul a avut drept scop testarea standardele minime de operare și interoperabilitate a laboratoarelor mobile de răspuns rapid în situații de urgență, îmbunătățind pregătirea la nivel global pentru crizele de sănătate publică. Echipa de specialiști din țara noastră a fost integrată în componența celei din Belgia.

Exercițiul reprezintă cea de-a treia fază din seria de exerciții de simulare în domeniul operaționalizării laboratoarelor mobile de răspuns rapid, la care au participat șase echipe de specialiști din Canada, SUA, UK, Germania, Belgia, European Mobile Lab.

În septembrie 2022, ANSP a devenit membru deplin al rețelei GOARN (The Global Outbreak Alert and Response Network), fapt ce permite participarea specialiștilor moldoveni în misiuni internaționale privind urgențele de sănătate publică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!