ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un vameș a fost reținut de CNA pentru corupere pasivă

10:05 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Un angajat al Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținut  de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea și primea bani de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, acțiunile femeii au fost documentate timp de două luni, perioadă în care au fost identificate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite care variau între 600 de lei și 100 de euro. În schimbul banilor, vameșul le propunea persoanelor care urmau să vămuiască mașini să nu le creeze impedimente chiar dacă aceștia nu dispuneau de tot pachetul de documente.

Astăzi, ofițerii anticorupție au descins la Biroul Vamal Intern Comrat, dar și la domiciliul bănuitei. În prezent, funcționara este cercetată în cadrul a șapte cauze penale. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!