ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a aprobat cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

12:56 | 21.02.2024 Categorie: Externe

Bruxelles, 21 feb. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a aprobat miercuri cel de-al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat preşedinţia belgiană a UE pe platforma de socializare X, cu câteva zile înainte de împlinirea a doi ani de la declanşarea de către Moscova a invaziei sale pe scară largă împotriva Ucrainei, relatează Reuters şi AFP preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Ambasadorii UE tocmai au convenit, în principiu, asupra celui de-al 13-lea pachet de sancţiuni, pe fondul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei", a declarat preşedinţia belgiană, subliniind că acest pachet este "unul dintre cele mai cuprinzătoare aprobate de UE".

Aproape 200 de entităţi şi indivizi vor fi adăugate pe listă în cadrul noului pachet de sancţiuni, care însă nu va cuprinde măsuri sectoriale noi.

Pachetul va fi aprobat oficial înainte de marcarea a doi ani de la începerii invaziei Rusiei asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

img24001277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!