ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două spitale din nordul și sudul țării au primit echipamente medicale noi

14:18 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Spitalele Raionale din Edineț și Cahul au fost dotate cu câte o unitate radiologică mobilă. Echipamentele cu capacități de utilizare în timpul operațiilor vor asigura un diagnostic rapid pentru cetățeni, inclusiv pentru refugiații din Ucraina,  comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentul a fost instalat în secția de traumatologie și ortopedie a Spitalului Raional Edineț și este funcțional, iar primii trei pacienți au beneficiat de investigațiile necesare. Utilajul facilitează  vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează proceduri precum fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în oase, evaluează articulațiile în timpul intervențiilor chirurgicale.

Echipamentul reprezintă o donație a Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”. Suma totală a donației este de 140 000 de euro.

img24001282

img24001282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!