ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății

17:35 | 21.02.2024 Categorie: Comunicate

Noi posibilități de asigurare a instituțiilor medicale cu echipamente moderne de producție japoneză

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro și cu doi reprezentanți ai mediului de afaceri din Japonia.

Discuțiile au vizat noi posibilități de asigurare a instituțiilor medicale cu echipamente moderne de producție japoneză.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a exprimat recunoștința sa față de sprijinul constant al poporului japonez în dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro a subliniat angajamentul Japoniei de a sprijini eforturile Republicii Moldova în îmbunătățirea serviciilor medicale, oferind acces la tehnologii avansate. Reprezentanții mediului de afaceri japonez au manifestat disponibilitatea de a explora modalități eficiente de colaborare și de a furniza echipamente medicale de ultimă generație.

Ministerul Sănătății și Ambasada Japoniei în Republica Moldova vor continua dialogul pentru identificarea soluțiilor optime și implementarea proiectelor care să contribuie la modernizarea infrastructurii medicale în beneficiul populației.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!