ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Progresele R. Moldova în implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene au fost discutate la Bruxelles

17:41 | 21.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. În continuarea vizitei de lucru la Bruxelles, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului.

În cadrul discuției, oficialii au abordat progresele Republicii Moldova în implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene. Gradul lor de realizare urmează a fi stabilit de Comisie în raportul său din luna martie.

Pe lângă acest aspect, părțile au discutat și despre modul în care se desfășoară reorganizarea proceselor interne în ceea ce privește integrarea europeană, în contextul separării portofoliilor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană.

În încheiere, viceprim-ministrul Cristina Gherasimov și-a exprimat recunoștința pentru deschiderea manifestată de directorul general Koopman. Oficialii au convenit să mențină un ritm intens al dialogului bilateral.
 

img24001293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!