ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

09:08 | 22.02.2024 Categorie: Comunicate

Președintele CNPF a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Dumitru Budianschi, a avut miercuri, 21 februarie curent, o întrevedere cu Excelența Sa, Fred Duijn, ambasador al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, Dumitru Budianschi a mulțumit pentru colaborarea și asistența anterioară acordată de către Țările de Jos. În continuare, președintele CNPF a făcut o sinteză asupra principalelor preocupări ale autorității de supraveghere, care țin de asigurarea eficienței pe piața de capital și protejarea drepturilor consumatorilor de servicii financiare.

De asemenea, părțile au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova și integrarea în piețele regionale. Un accent separat a fost pus pe necesitatea perfecționării legislației naționale și procesul de armonizare a acesteia cu cea a Uniunii Europene.

La rândul său, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, Fred Duijn, a afirmat că urmărește cu interes evoluțiile economice înregistrate în Republica Moldova și și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport în împărtășirea celor mai bune practici a țării sale în domeniu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!