ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins în nordul țării

10:44 | 22.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ au reținut o persoană într-un dosar de spălare de bani. Aceasta face parte din grupul care ar fi deghizat bunurile rezultate din deposedarea a 75% din activele statului deținute într-o fabrică din nordul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, zece percheziții au fost desfășurate astăzi de ofițerii CNA pe o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, rezultată dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din municipiul Bălți. O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani a fost reținută, urmând a fi audiată și plasată în izolator.

Conform faptelor cercetate de către CNA, un grup de persoane cu diverse funcții în cadrul societății pe acțiuni menționate, în care statul deținea 75,11%, constituit dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 hectare amplasate în Bălți, au organizat însușirea acestui pachet de acțiuni, ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.

Deși faptele de însușire a proprietății statului Republicii Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a CSJ în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a cca 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!