ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană va investi peste 233 milioane de euro în proiecte strategice de mediu și climă în Bulgaria și alte țări

18:07 | 22.02.2024 Categorie: Externe

Sofia, 22 feb. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a declarat joi într-un comunicat de presă că investește peste 233 de milioane de euro în douăsprezece noi proiecte strategice în Bulgaria și alte nouă țări în cadrul programului LIFE pentru a sprijini punerea în aplicare a ambițiilor de mediu și climatice ale UE în cadrul Acordului Verde European. Finanțarea acordată proiectelor va sprijini Bulgaria, Cehia, Irlanda, Spania, Franța, Italia, Lituania, Austria, Polonia și Finlanda în atingerea obiectivelor naționale de mediu, pe măsură ce își intensifică contribuțiile la tranziția ecologică a UE, transmite BTA.

În Bulgaria, proiectul finanțat este un proiect strategic pentru implementarea planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă pentru tranziția către o societate neutră din punct de vedere climatic și rezilientă (LIFE-SIP CLIMA-SUMP). Proiectul va fi implementat în șase municipalități (Sofia, Burgas, Veliko Tarnovo, Montana, Ruse și Stara Zagora) pentru a contribui la realizarea mobilității cu emisii zero pe drumul către neutralitatea climatică. Aceste municipalități și-au unit forțele pentru a depăși provocările administrative, organizaționale și financiare și pentru a stabili o societate neutră din punct de vedere climatic.

Proiectul acoperă 30% din populația Bulgariei, oferind o abordare strategică pentru a asigura durabilitatea pe termen lung. Acțiunile includ punerea în aplicare a măsurilor prioritare, consolidarea capacității municipale, mobilizarea resurselor și încurajarea implicării părților interesate.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img24001320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!