ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 251 de cazuri

09:06 | 23.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, în ultima săptămână, au fost înregistrate 251 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 12 – 18 februarie, au fost înregistrate 251 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 51 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 33,6% comparativ cu săptămâna precedentă. În rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate 27 de cazuri.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

img24001328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!