ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi în mai multe localități din țară

12:00 | 23.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au efectuat percheziții în mai multe localități din țară în cadrul unei cauze penale privind spălarea banilor, comisă de un grup criminal organizat, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, în urma perchezițiilor au fost ridicați bani în sumă de peste 8.000.000 lei, cât și bunuri în privința cărora există suspiciuni că ar constitui venituri ilicite generate din activitate infracțională. De asemenea, au fost ridicate dispozitive electronice de comunicare, laptopuri, suporturi de memorie portative, înscrisuri de ciornă, registre, acte/documente care confirmă preliminar existența unei duble contabilități.

Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost depistate linii de producere clandestină a mărfurilor supuse accizelor, inclusiv timbre de accize fără serie și număr, cât și producție care depășește substanțial volumul stocului indicat în actele de evidență contabilă.

img24001340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!