ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina afirmă că a doborât încă un avion rusesc de spionaj

07:27 | 24.02.2024 Categorie: Externe

Kiev, 24 feb. /MOLDPRES/. Ucraina afirmă că a doborât un avion militar rusesc de spionaj A-50 , al doilea astfel de anunţ în puţin peste o lună, relatează CNN, citată de news.ro și MOLDPRES.

Avionul a fost lovit între oraşele ruseşti Rostov-pe-Don şi Krasnodar, au declarat surse militare ucrainene, la peste 200 km de linia frontului.

Serviciile de urgenţă au găsit fragmente de avion în districtul Kanevskoi şi au stins un incendiu puternic.

Rusia nu a comentat afirmaţia. Sâmbătă se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat o invazie la scară largă.

Şeful Forţelor Aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, a mulţumit serviciului său şi informaţiilor militare pentru că au ajutat la doborârea avionului - o aeronavă de detectare radar cu rază lungă de acţiune - şi a remarcat că incidentul a coincis cu o sărbătoare militară importantă a Rusiei.

„Felicitări ocupanţilor de Ziua Apărătorului Patriei. Trebuia să sărbătoriţi acasă”, a spus el pe Telegram.

Videoclipul distribuit online arată momentul în care avionul pare să fie doborât în ​​aer, precum şi flăcări uriaşe şi fum gros, întunecat, care pare să se ridice după accident.

Autorităţile de urgenţă din Krasnodar au anunţat ulterior că o aeronavă s-a prăbuşit în apropierea satului Trudovaya Armenia, districtul Kanevskoy, iar un incendiu a fost stins ulterior. Nu a oferit alte detalii.

Ucraina a susţinut ultima dată că a doborât un A-50 pe 14 ianuarie.

O informare anterioară a Ministerului Apărării din Marea Britanie a spus că Rusia are probabil şase A-50 operaţionale în serviciu.

Avionul, care detectează apărarea antiaeriană şi coordonează ţinte pentru avioanele ruseşti, costă 350 milioane de dolari.

img24001359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!