ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iarna pleacă cu temperaturi prietenoase

14:37 | 26.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. În următoarele zile, vremea va fi instabilă şi destul de caldă pentru sfârşit de iarnă, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, după o perioadă relativ caldă şi însorită, ne aşteaptă aceleaşi tendinţe, care arată că sezonul de iarnă din acest an îşi ia rămas bun de o manieră prietenoasă.

În următoarele zile, vântul va sufla din sud-est, nopțile vor fi răcoroase, cu temperaturi ce vor oscila, la nord, unde va fi cel mai frig,  în jur de zero grade. Ziua, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice, se vor încadra între 8-15 grade Celsius.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a confirmat perspectiva meteorologică pentru luna februarie 2024 pe teritoriul Republicii Moldova, care a arătat temperaturi peste valorile normei. Astfel, în urma analizei materialelor sinoptice și climatice efectuate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în luna februarie, pentru teritoriul ţării a fost înregistrat următorul regim termic şi pluviometric: temperatura medie lunară a aerului peste valorile normei (norma fiind de -0,5..-3,0°C); cantitatea precipitațiilor, apropiată de mediile multianuale (norma fiind de 25-35 mm).

img24001392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!