ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA

16:03 | 26.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Christopher W. Smith, Secretar Adjunct pentru Europa de Est, Politici și Afaceri Regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Președintele Maia Sandu a remarcat parteneriatul bilateral aprofundat  din ultimii ani și a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența constantă acordată țării și cetățenilor noștri. Șefa statului și-a reafirmat angajamentul pentru continuarea reformelor inițiate pentru modernizarea Moldovei în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și a subliniat importanța sprijinului din partea SUA a acestor reformelor. De asemenea, președintele a salutat eforturile comune de a combate corupția și de a contracara forțele care încearcă să submineze procesele democratice în Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la securitatea regională, reconfirmându-și angajamentul de a susține Ucraina. Capacitatea Ucrainei de a rezista invaziei ruse  este vitală și pentru pacea și stabilitatea în Republica Moldova. 

img24001395

img24001395

img24001395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!