ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german Olaf Scholz se opune ferm livrării de rachete Taurus către Kiev

18:08 | 26.02.2024 Categorie: Externe

Berlin, 26 feb. /MOLDPRES/. Cancelarul german Olaf Scholz a exclus din nou luni livrarea de rachete de croazieră Taurus în acest moment către Ucraina, explicând că astfel doreşte să evite riscul ca Germania să se trezească implicată în război, relatează DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Sunt surprins că pe unii nu-i mişcă asta, că ei nici măcar nu se gândesc dacă ceea ce facem noi ar putea duce la participarea în război", a declarat Scholz luni la o conferinţă la Berlin.

"Este o armă cu o rază foarte mare de acţiune. Iar ceea ce fac britanicii şi francezii în privinţa controlului ţintei şi a controlul traiectoriei aferente nu se poate face în Germania. Oricine a avut de-a face cu acest sistem ştie asta", a explicat Scholz, adăugând că este surprins că această problemă este ridicată în permanenţă.

Scholz a declarat că este "foarte iritat" de "lipsa de echilibru" între ceea ce este cu adevărat necesar acum şi dezbaterea pe marginea acestui sistem.

"Ceea ce îi lipseşte Ucrainei este muniţia de toate calibrele şi de orice rază de acţiune, dar nu şi acest lucru crucial din partea Germaniei", a spus cancelarul german, răspunzând la întrebări legate de sistemul respectiv de rachete.

Rachetele de croazieră Taurus sunt lansate din avioane şi pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 500 de kilometri, cu o mare precizie. Ucraina doreşte să le folosească pentru a întrerupe aprovizionarea trupelor ruseşti de pe front.

Kievul a solicitat în repetate rânduri rachete Taurus de fabricaţie germană, argumentând că acestea sunt cele mai potrivite arme pentru a lovi ţinte militare ruse aflate mult în spatele liniilor frontului în zonele ocupate din Ucraina, notează DPA.

img24001399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!