ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul ungar a ratificat aderarea Suediei la NATO

18:10 | 26.02.2024 Categorie: Externe

Budapesta, 26 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă a aderării acestei ţări nordice la Alianţa Nord-Atlantică, după invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP, preluat de news.ro și MOLDPRES.

Această ratificare are loc după o lungă aşteptare şi un drum haotic, în urma unor tărăgănări ale Turciei urmate de un vot pozitiv în ianuarie, şi tărăgănări ale premierului naţionalist ungar Viktor Orban.

Viktor Orban şi-a dat de mult acordul de principiu aderării Suediei la NATO, însă înainte de a încheia ratificarea, cerea ”respectul” Stockholmului, pe care-l considera prea critic faţă de politica sa.

img24001400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!