ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Macron afirmă că nu ar trebui exclusă trimiterea în viitor a trupelor occidentale în Ucraina

10:55 | 27.02.2024 Categorie: Externe

Paris, 27 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui „exclusă” în viitor, considerând totuşi că, în această etapă, „nu există un consens” pentru această ipoteză, transmite AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat şi aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a explicat preşedintele francez la finalul unei conferinţe internaţionale în sprijinul Ucrainei.

Preşedintele Emmanuel Macron nu a dorit să ofere mai multe detalii despre poziţia Franţei în această problemă, invocând o „ambiguitate strategică, pe care o asum”. Dar „nu am spus absolut deloc că Franţa nu este favorabilă”, a avertizat el. „Nu voi elimina ambiguitatea dezbaterilor din această seară dând nume. Spun că a fost menţionată printre opţiuni”, a adăugat el.

Această opţiune nu a fost menţionată anterior de Franţa.

Chestionat la finalul întâlnirii de la Palatul Elysée, premierul olandez Mark Rutte a asigurat că această problemă a trimiterii de trupe terestre în Ucraina nu a fost pe ordinea de zi.

img24001409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!