ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP a acceptat raportul Comisiei de evaluare al candidatului la funcția de judecător Sergiu Brigai

14:09 | 27.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat astăzi raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului la funcția de judecător, Sergiu Brigai, comunică MOLDPRES.

Așadar, Sergiu Brigai este următorul candidat care după promovarea evaluării externe a integrității etice și financiare, a fost acceptat de CSM. Conform concluziilor raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că Sergiu Brigai corespunde criteriilor de integritate etică și financiară.

Tot astăzi membrii CSP au anunțat concursuri pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la curțile de apel. Astfel, vor fi scoase la concurs 21 de posturi la Curtea de Apel Chișinău; Curtea de Apel Bălți – 6 posturi; Curtea de Apel Cahul – 3 posturi; Curtea de Apel Comrat – 3 posturi.

Anunțul privind concursurile respective a fost publicat în Monitorul Oficial din 23 februarie 2024, iar cererile de participare la concurs urmează a fi depuse până la data de 25 martie 2024.

Conform Legii cu privire la statutul judecătorului, la funcţia de judecător al Curţii de apel poate candida persoana cu o vechime în muncă de cel puţin 4 ani.

img24001418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!