ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peskov a comentat declarațiile lui Macron despre posibilitatea ca militari din Europa să ajungă în Ucraina

14:52 | 27.02.2024 Categorie: Externe

Moscova, 27 feb. /MOLDPRES/. Trimiterea în Ucraina a unor militari din state membre ale NATO ar însemna un conflict între Rusia şi alianţă, a avertizat marţi Kremlinul, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit luni despre posibilitatea ca militari din Europa să ajungă în Ucraina. El a precizat însă că deocamdată nu există un consens pentru astfel de misiuni; aliaţii au fost în schimb de acord să facă eforturi mai mari pentru a trimite muniţie Ucrainei.

Solicitat să comenteze declaraţiile liderului de la Paris, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că, dacă s-ar ajunge ca soldaţi ai ţărilor din NATO să lupte în Ucraina, ar trebui să se discute despre caracterul inevitabil al unui conflict direct al alianţei nord-atlantice cu Rusia.

AFP consemnează şi aprecierea lui Peskov că trimiterea de trupe în Ucraina „nu ar fi în interesul” Occidentului şi că simpla menţionare a acestei posibilităţi este „un element nou foarte important” în război.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, şi-a exprimat însă într-un comentariu scris părerea că declaraţia lui Macron „arată în primul rând conştientizarea riscului pentru Europa din partea unei Rusii agresive, militariste”.

img24001422

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!