ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată Belgiei a fost deschisă la Biblioteca Națională

16:52 | 27.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a fost deschisă astăzi expoziția tematică cu genericul „Descoperim Belgia!”, organizată în contextul promovării valorilor și principiilor culturale europene în țara noastră și cu prilejul celor 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale între Republica Moldova și Regatul Belgiei, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elina Bolgarina, șefa secției Literaturile Lumii a BNRM, curatorul expoziției, a menționat că aceasta are drept scop de a familiariza publicul larg și vizitatorii bibliotecii, cu documente din colecțiile Bibliotecii Naționale despre Regatul Belgiei și de a se încadra în activitățile de promovare a istoriei și culturii țărilor europene și a patrimoniului cultural european în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, Regatul Belgiei ocupă un loc important printre țările europene, fiind unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene și gazdă a importantelor instituții europene și internaționale.

Expoziția orientează spre reflectarea multiaspectuală a acestei țări, fiind oglindită în compartimente, precum: istoria țării, sistemul politic și economic; Bruxelles - capitala Belgiei și atracții turistice belgiene; Belgia - membru fondator și gazda instituțiilor UE; Relații bilaterale Republica Moldova – Regatul Belgiei; valorile culturale belgiene; patrimoniul mondial UNESCO din Belgia; arta Belgiei din perioada Renașterii; contemporanietate belgiană: arta, muzica, modă, cinema; literatura belgiană, secolele XIX-XXI. În expoziție se regăsesc circa 300 de cărți, majoritatea fiind publicate în Belgia.

Expoziția va fi deschisă până la 21 martie.

img24001426

img24001426

img24001426

img24001426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!