ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact lansează un concurs consacrat Zilei Planetei Pământ

17:36 | 27.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Elevii claselor V-XII-a din municipiul Bălți și raionale Fălești, Hâncești, Ialoveni, Ștefan Vodă, Căușeni şi Cahul, sunt invitați să participe la un concurs de desen consacrat Zilei Planetei Pământ. Acesta va avea loc  în perioada 26 februarie - 29 martie 2024, cu genericul „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”, transmite MOLDPRES.

Scopul concursului constă în sensibilizarea societății privind problemele de mediu existente la nivel local, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței prevenirii, reducerii, sortării și reciclării deșeurilor, explică organizatorul concursului, asociaţia EcoContact.

„Desenele vor fi realizate de mărimea unei foi A3 (29,7 x 42 cm), iar examinarea acestora va fi efectuată de către o Comisie de concurs stabilită la nivelul fiecărui raion. Participanții sunt invitați să-și ilustreze viziunea privind subiectele: probleme principale de mediu ale comunității mele; redu, sortează, refolosește, reciclează pentru un mediu mai curat. Toate lucrările vor fi prezentate administrației școlii/persoanei responsabile de diseminarea informației, până la data de 29 martie 2024. Iar rezultatele concursului, decernarea festivă a diplomelor și premiilor va avea loc în perioada 12– 30 aprilie curent în centrele raionale”, indică sursa citată.

Concursul este consacrat Zilei Planetei Pământ și este organizat de către Asociația Obștească EcoContact, în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, finanțat de Suedia. Totodată, acesta face parte din activitățile platformelor locale de mediu, create în mun. Bălți, r. Fălești, r. Hâncești, r. Ialoveni, r. Ștefan Vodă, r. Căușeni, r. Cahul, în baza Ordinului Ministrului Mediului nr. 161 din 29 septembrie 2023, scopul acestora fiind stabilirea diverselor forme de colaborare cu parteneri în vederea prevenirii și atenuării daunelor aduse mediului și implementarea legislației de mediu la nivel local.

img24001430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!