ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La MAIA a fost format un grup de lucru responsabil de identificarea soluțiilor pentru problemele agricultorilor

09:24 | 28.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. La Ministerul Agriculturii (MAIA) s-a desfășurat ieri, 27 februarie, o ședință de constituire a unui grup de lucru care va fi responsabil de identificarea soluțiilor pentru problemele enumerate de agricultori și producătorii de cereale, transmite MOLDPRES. 

Grupul este format din agricultori, reprezentanți ai MAIA, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Digitalizării, precum și ai Inspectoratului Fiscal de Stat.

În cadrul întâlnirii, au fost definite obiectivele și direcțiile de acțiune pentru perioada următoare, cu accent pe crearea unui produs nou de creditare pentru sectorul agricol. Valoarea propusă pentru credit este de două milioane de lei. Produsul va fi transmis spre examinare băncilor comerciale, astfel încât decizia finală să fie ajustată la realitățile pieței și să răspundă necesităților sectorului agricol.

Un alt subiect de discuție a vizat aspectele referitoare la rambursarea TVA. Mai multe propuneri au fost discutate și urmează să fie înaintate Ministerului Finanțelor spre examinare.

img24001438

img24001438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!