ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONG-urile care contribuie la dezvoltarea societății, premiate în cadrul Galei „Parteneri de încredere ai justiției”

10:58 | 28.02.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. De Ziua mondială a ONG-urilor, echipa Ministerului Justiției a apreciat activismul civic și contribuția organizațiilor neguvernamentale la reformele în sectorul justiției, încurajând, totodată, ONG-urile mai puțin vizibile care, la fel, se implică cu dedicație la îmbunătățirea lucrurilor în sistemul de drept.

La deschiderea Galei „Parteneri de încredere ai justiției”, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a mulțumit reprezentanților societății civile, dar și partenerilor de dezvoltare care au un aport semnificativ în reformarea justiției și în parcursul de integrare europeană a țării noastre. „Felicitări tuturor organizațiilor neguvernamentale, care contribuie la dezvoltarea societății. ONG-le au un rol crucial în promovarea și monitorizarea agendei europene a țării noastre, deoarece obiectivul de integrare și îmbrățișarea valorilor europene este și trebuie să fie un obiectiv de țară, al tuturor, pentru care să ne solidarizăm și să depunem eforturi comune”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

În cadrul Galei „Parteneri de încredere ai justiției” au fost premiate ONG-urile care susțin Ministerul Justiției, fie prin politici și expertiză, fie prin proiecte implementate cu scopul de a facilita accesul oamenilor la justiție și de a asigura respectarea drepturilor omului. Au fost apreciate și eforturile mass-media care dezbat subiecte ce țin de justiție și informează cetățenii despre acestea.

La categoria ONG-uri care contribuie cu politici și expertiză au fost premiate:

1.    Institutul pentru Politici și Reforme Europene

2.    ABA ROLI Moldova 

3.    Institutul de Reforme Penale 

La categoria ONG-uri care implementează proiecte pentru asigurarea accesului la justiție și respectarea drepturilor omului au fost premiate:

1.    Fundatia Regina Pacis 

2.    Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii

3.    Centrul de Drept al Avocaților

 La categoria mass-media au fost premiate redacțiile:

 1.    Ziarul de Gardă

2.    Jurnal TV 

3.    TeleRadio-Moldova

 Premiul special pentru implicare, activism civic și acțiuni de voluntariat i-a fost oferit Dianei Mazniuc.

 Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Fundația Soros Moldova și Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Ziua Mondială a ONG-urilor a fost instituită la inițiativa lui Mārcis Liors Skadmanis, un tânăr filantrop de origine letonă și a fost marcată, pentru prima dată, în 2014, de Organizaţia Naţiunilor Unite, liderii Uniunii Europene şi organizaţiile internaţionale. Anul acesta celebrăm 10 ani de la instituirea acestei sărbători.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!