ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Normele de cheltuieli pentru întreținerea persoanelor cazate în instituțiile sociale vor fi majorate cu 13,4%

13:48 | 28.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi majorarea cu 13,4% a normelor de cheltuieli în bani pentru întreținerea persoanelor cazate în instituțiile sociale, conform indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent, transmite MOLDPRES. 

Normele de cheltuieli se referă la asigurarea cu produse alimentare, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienico-sanitare, inventar, jocuri și jucării. Acestea sunt aplicate pentru instituțiile sociale de toate tipurile și nivelurile.

Prevederile hotărârii vor intra în vigoare de la 1 martie 2024. Mijloacele financiare necesare în acest sens au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul curent.

img24001456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!